1.5.16

My favorite podcasts #1


(Sorry but all of them are in Swedish, including my little reviews – please comment if you know any nice podcasts in English I have to listen to!)

Bra Snack
Anna Sahlin och Nille af Ekenstams podcast är lite som en frågespalt i tidningen Okej på 90-talet. Lyssnarna skickar in frågor, de flesta rör olika typer av relationer, och Anna, Nille och avsnittets gäster svarar. Skrattar ofta rätt ut på offentliga platser med Bra Snack i öronen, vilket ju kan va skämmigt, men ändå värt. Toppbetyg i rolighet, mest tack vare Anna.

Psyket
P3:s podd om psykisk ohälsa med olika gäster. Viktigt och tungt ämne som behandlas på ett liksom öppet och vardagligt sätt. Avsnittet med Kristian Anttila var superfint.

Jenny & Vänner
Min absolut favoritpodd i genren musik! Har lyssnat på varenda avsnitt sen flera år tillbaks och får så mycket inspiration av varje avsnitt. Går igenom låtlistan med samma iver som efter varje avsnitt av Spung 2003. Sen är ju Jenny Seth världens gullis och hon och alla gäster verkar ha så himla mysigt, dricker bubbel ihop och lyssnar på ny hiphop och dansmusik.

Kentpodden
Musikguiden i P3:s nya poddserie om Kent och deras diskografi från start till i år. Eftersom Kent var mitt absoluta favoritband från typ 99 till 2005 är det här 100% nostalgi, liksom tonårsångest och nåt väldigt fint samtidigt. Mycket intressant info om Sveriges musikhistoria generellt också.

Värvet
Värvet med Kristoffer Triumf är rätt spretigt om jag ska vara ärlig, vissa avsnitt är super andra är urtråkiga. Allt beror på gästen, men här finns det tusen att välja på så misströsta inte! Kristoffer själv är rätt seg, och de små snuttarna när han gör reklam för poddens sponsorer är så trötta att man dör. Bland favoriterna finns Margret Attladottir, Kakan Hermansson, Gudrun Schyman, Dennis Lyxén och Isabella Löwengrip. Och som sagt, typ tusen fler.

Flora & Frida
Har gillat alla avsnitt hittills förutom det om smink som kändes så extremt onyanserat. Smink är och förblir inte en feministisk handling, snark. Att göra vad man vill och känner för är ju däremot det och det verkar ju dessa gulliga göra mest hela tiden. Förutspår dem varsin strålande framtid!

Singelrådet
Fina Emilie Roslunds podd om singelskap, dejting och relationer. Från och till väldigt flamsig men också ganska rolig. Avsnittet om catfishing är mitt absoluta favvo!

Bubblare:
Spanarna - Den ultimata pensionärspodden! Lyssnas helst på medan man städar en söndagförmiddag. Jessika Gedin är nästan alltid briljant, Jonas Hallberg klarar jag överhuvud taget inte av. 

Jag lyssnar och prenumererar på poddar via itunes. Har ni några tips; vilka är era favoriter?

No comments:

Post a Comment